Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-07-2005 09:21:29
Vrije tijd & Tuin

Indoor speeltuinen veilig?

beste


wat algemene zaken over de veiligheid van (indoor) speeltuinen kun je vinden op de volgende link:


http://www.spelen.org/html/faq.php">faq


hier zul je echter helaas niet veel vinden over de brandveiligheid van de indoor speeltuinen, echter zij zullen alemaal een vergunning moeten hebben van de gemeente waarin zij verkeren. na de ramp in volendam weten we dat gemeentes hier strenger op controlleren, dus ik vertrouw er dan ook op dat de veiligheid in de meeste speeltuinen gewaardborgd is. een groot ongeluk kun je natuurlijk nooit uitsluiten, maar dat is alrijd al zo geweest en kan iedereen overkomen.


u meldt dat u claustrofobisch wordt van alle nauwe gangetjes, ed, maar uw perceptie is heel anders dan die van kinderen. om te beginnen zijn kinderen kleiner, leniger en flexibeler, waardoor zij zich eenvoudiger kunnen bewegen door de constructies. ten tweede hebben kinderen een veel lagere angst-drempel en zullen zij minder snel bang worden om te vallen of bekneld te raken (u geeft zelf al aan dat ze met blauwe plekken terugkomen), in tegenstelling tot de meeste volwassenen, die hun uiterste best doen om heelhuids wer beneden te komen, zonder schrammen of builen.


edoch, dit zal waarschijnlijk niet al uw twijfels wegnemen. u kunt de beheerder natuurlijk ook hierop aanspreken, deze zal u haarfijn kunnen uitleggen hoe de veiligheid is gewaarborgd. de gemeente kan u ook hierover inlichten uiteraard.


brynnar