Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

moeder56
moeder56 - 20-03-2013 13:46:14
Voeding & Gezondheid

Onterechte berekening

Van de site van de nederlandse zorg autoriteit

medische intake
een medische intake, ofwel schriftelijke medische anamnese, mogen tandartsen declareren als er na het stellen van routinevragen nog meer medische informatie nodig is over een patiënt. veel meldingen die de nza krijgt zijn van patiënten van wie de tandarts geregeld een medische anamnese uitvoert en daarvoor kosten in rekening brengt (met code c22, het huidige tarief is € 19,63).

een schriftelijke medische anamnese is alleen declareerbaar als er iets bijzonders of complex aan de hand is. een vragenlijst invullen als iemand voor het eerst bij een nieuwe tandarts komt, of routinevragen over zwangerschap of over medicatie komen niet in aanmerking voor declaratie. de nza adviseert iedereen die over de declaratie van een anamnese twijfelt altijd eerst met hun tandarts te overleggen. veel tandartsen geven als reactie aan patiënten aan dat de inspectie voor de gezondheidszorg met een circulaire de tandartsen verplicht heeft om regelmatig een schriftelijke medische anamnese uit te voeren. dat is niet het geval.