Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 20-03-2013 17:43:02
Geldzaken & Recht

Belastingaangifte + pgb - afdracht premies

Als die inkomsten uit de pgb helemaal aan uw zus toekomen zijn, dus er zijn geen andere zorgverleners van betaald of andere zorgkosten mee betaald, moet uw zuster dat inderdaad aangeven als inkomsten uit andere arbeid.

uiteraard moet zij daarover loonheffing en aow/awbz premie betalen, maar zij komt natuurlijk ook in aanmerking voor de loonheffingskorting en de arbeidskorting. dat rekent het programma zelf uit. zij krijgt apart op aanslag ook nog premie voor de zorgverzekeringswet te betalen.

volgens mij mag er altijd een bedrag van dat pgb afgetrokken worden voor administratekosten en overige kosten. dat kan zij navragen bij de uittkeringsinstantie.

wat is het vrij besteedbaar bedrag?
heeft u een awbz-budget? op kalenderbasis hoeft u een bepaald bedrag van het toegekende persoonsgebonden budget (pgb) niet te verantwoorden. dit wordt het vrij besteedbare bedrag genoemd. dit vrij besteedbare bedrag is anderhalf procent van uw budget, met een minimum van 250 en een maximum van 1.250 euro. krijgt u uw budget van uw gemeente? gemeenten stellen zelf een vrij besteedbaar bedrag vast. sommige gemeenten hanteren helemaal geen vrij besteedbaar bedrag.