Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 21-03-2013 10:00:30
Geldzaken & Recht

Belastingaangifte + pgb - afdracht premies

Het doen van de aangifte is tegenwoordig heel eenvoudig. u downloadt het programma inclusie de al bekende gegevens. het is verstandig als uw zus en zwager samen aangifte doen.

wel de gegevens die al vermeld staan controleren.

uw zwager moet eerst informeren of hij dus die aftrek zoals beschreven in mijn eerdere reactie mag aftrekken. ook moet gekeken worden of van het pgb nog andere kosten betaald zijn voor uw zwager, die dus eventueel ook aftrekken.

als alles ingevuld is rekent het programma zelf uit op welke heffingskortingen uw zus recht heeft. dus de algemene heffingskorting van € 2.033 en de arbeidskorting die hangt van de hoogte van het inkomen af. er zijn nog andere kortingen, die hangen af van haar leeftijd en of er kleine kinderen zijn. maar dat wordt automatisch uitgerekend.

van belang is ook of zij verleden jaar niet al die heffingskorting uitbetaald heeft gekregen, daar is een regel voor om dat op te voeren.

ik weet natuurlijk niet of zij zorgtoeslag krijgen, maar haar inkomen is daarbij ook van belang. als hij inkomen niet bij de voorlopige aanslag is meegeteld, moet daar ook nog het nodige van terugbetaald worden.

ik heb geen idee hoe hoog haar inkomen nu wordt over 2012 en of zij over eerdere jaren inkomen heeft gehad, maar na de definitieve aanslag 2012, kan eventueel gekeken worden of dat inkomen met vorige jaren gemiddeld kan worden. is ook heel eenvoudig, maar dat zien we tegen die tijd wel.

dus gewoon een uurtje achter de computer gaan zitten, alles invullen en dan ziet zij wat de "schade". is.