Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
degooyer - 25-03-2013 08:00:38
Huishouden & Energie

Vloerverwarming aanleg

Dit is typerend hoe de bouw momenteel werkt: overal op bezuinigen en de problemen naar voren schuiven!
bij 4 groepen op bijna 70m2 krijg je gegarandeerd problemen met het verwarmen van de ruimte, zeker als je van plan bent om er bijv. laminaat op te leggen.
ook zal er wel weer gebruik gemaakt worden van de goedkoopste verdeler die te vinden is. ook het monteren op roestige draadstaalmatten is eigenlijk uit den boze: deze kunnen scherpe randjes, bramen, hebben die de buis kunnen beschadigen.
de kans dat de aannemer de vloerverwarming alleen voor jou op 10 cm afstand legt is zeer klein: men zal zich verschuilen achter de warmteverliesberekeningen die zijn opgemaakt.

geen scheiding maken tussen de ruwe betonvloer en de nadien aan te brengen dekvloer moet ook vermeden worden i.v.m. nadien ontstaan van krimpscheuren.(ook randisolatie is een must)
even ter indicatie wat zo'n vloerverwarming (7 groepen, compleet geinstalleerd, incl. de isolatielaag onder de draadstaalnetten en gelegd op 10 cm afstand) zou mogen kosten: ca 2300,00 euro (als het een aansluiting op de eigen cv betreft: bij stadsverwarming is dat ca 100,00 euro duurder i.v.m. de nodige aanpassingen van de verdeler)

mogelijk heb je ook nog moeten betalen om de vloer "voor te bereiden" op de vloerverwarming. men vraag daarvoor ook schandalige bedragen: zo'n 500,00 - 600,00 is geen uitzondering. compleet weggegooid geld, want je betaalt dan voor het netjes leggen van de leidingen in de vloer, terwijl dat de normaalste zaak zou moeten zijn.
er wordt heel wat af gerotzooid in de bouw (zeker in het westen van nederland !!!): men kijkt alleen naar de prijs en nadien zitten d ekopers met de problemen.