Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 08-04-2013 16:33:33
Geldzaken & Recht

Opzegtermijn huurcontract 1 of 2 maanden?!

de wet schrijft voor, dat de opzegtermijn voor de huurder gelijk is aan de betalingstermijn voor de huur. als de huur per maand moet worden betaald, dan is de opzegtermijn dus één maand. de opzegtermijn mag niet korter zijn dan één maand en niet langer dan drie maanden. bepalingen in een contract die in het nadeel van de huurder afwijken van deze wettelijke regeling zijn ongeldig. de huur moet per de eerste van de maand worden opgezegd, tenzij dat in het huurcontract anders geregeld is.

de opzegtermijn van de huurder is gelijk aan één betalingstermijn; meestal één maand.
bron woonhelpdesk


regels voor huurder
voor de huurder gelden de volgende regels:

u moet zich houden aan de opzegtermijn. die is hetzelfde als de betalingstermijn: minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden.
u moet de huur schriftelijk en per aangetekende brief opzeggen. u hoeft geen reden op te geven.
als de huur voor een vaste periode is aangegaan (huurcontract voor bepaalde tijd), kunt u de huur pas beëindigen als die periode is verstreken. u kunt alleen eerder opzeggen als de verhuurder hiermee akkoord gaat.
bron rijsoverheid



hieruit blijkt dat u één maand opzegtermijn hebt.