Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

valerius-2
valerius-2 - 08-04-2013 19:07:01
Geldzaken & Recht

Opzegtermijn huurcontract 1 of 2 maanden?!

[quote=alfatrion schreef op maandag 8 apr 2013, 17:33][quote=artikel 7:271 lid 3 bw]de opzegging moet geschieden bij exploot of bij aangetekende brief. is in gevolge artikel 266 de echtgenoot of geregistreerde partner van de huurder medehuurder, dan moet de opzegging aan beide echtgenoten of geregistreerde partners afzonderlijk worden gedaan.je moet per aangetekende brief opzeggen. opzeggen per exploot kost 78 euro.

[quote=artikel 7:271 lid 5 aanhef en onder a bw]bij de opzegging moeten de volgende termijnen in acht worden genomen bij opzegging door de huurder: een termijn gelijk aan de tijd die tussen twee opvolgende voor betaling van de huurprijs overeengekomen dagen verstrijkt, doch niet korter dan een maand en niet langer dan drie maanden.als je per maand betaald is de opzegtermijn één maand. als je per kwartaal betaald dan is de opzegtermijn drie maanden. de opzegtermijn is nooit minder dan één maand en nooit meer dan drie maanden.

[quote=artikel 7:271 lid 7 bw]elk beding waarbij in strijd met lid 5 onder a een langere opzegtermijn of waarbij in strijd met lid 5 onder b een kortere opzegtermijn wordt overeengekomen of waarbij van andere bepalingen van dit artikel wordt afgeweken, is nietig. eveneens is nietig elk beding dat de huur zonder opzegging doet eindigen.dit is een hele ingewikkelde manier om te zeggen dat van de wettelijke opzegtermijn niet in het nadeel van de huurder kan worden afgeweken.

[quote=artikel 7:323 lid 3 bw]de artikelen 206 lid 3, 270, 271 lid 4, 272, 273, 274, 275, 276, 277 en 281 zijn gedurende negen maanden na het ingaan van de overeenkomst niet van toepassing op huur van woonruimte die niet een zelfstandige woning vormt en deel uitmaakt van een woning waarin de verhuurder zijn hoofdverblijf heeft en waarin niet eerder aan dezelfde huurder deze of andere woonruimte is verhuurd geweest.dus geniet u deze huurdersbescherming ook indien u korter dan negen maanden de kamer huurt. (art. 7:271 lid 4 bw gaat over huurdersbescherming in het geval de verhuurder de overeenkomst wilt opzeggen. de eerste negen maanden is dat makkelijker. de verhuurder kan het de huurder de eerste negen maanden niet moeilijker maken om op te zeggen.)

beter dan dit ksn het niet worden dit zegt precies hoe het is.