Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2013 21:38:20
Elektronica & TV

Garantie bij ruilen van aankoop ivm een defect

Het hangt er vanaf. de hoogste rechter heeft aangegeven dat als de verkoper een ondeugdelijk apparaat heeft geleverd dat de koper bij vervanging slechts met vertraging het door hem bestelde product heeft gekregen. hieruit volgt dat ook de handelsgarantie opnieuw in gaat.

in uw geval is het krups espresso apparaat na c.a. anderhalf jaar defect is geraakt. de vraag is dan de handelsgarantie zo gelezen kan worden dat er vermoed wordt dat het product ondeugdelijk was. in dat geval zou de garantie opnieuw moeten ingaan. in het andere geval niet.

de wettelijke garantie gaat wel opnieuw in. u moet natuurlijk wel een deugdelijk product hebben gekregen. bovendien als het defect zich binnen zes maanden na de aflevering voordoet wordt er vermoed dat u een ondeugdelijk product heeft gekregen. in dat geval zou de handelsgarantie gereset moeten worden tot op het moment

ik meen wel dat dit weg gecontracteerd kan worden, omdat garantie altijd iets meer moet bieden boven uw wettelijke rechten.