Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harianne2012 - 13-04-2013 14:35:39
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek verplicht bij ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid?

Volgens de hypotheekadviseur is de huidige hypotheek slechts voor 50% van mij en de andere 50% dus van mijn ex. en voor die 50% van mijn ex zou ik dus een "nieuwe" hypotheek af moeten sluiten volgens de nieuwe wetgeving/regels rondom de hypotheken. dat is dus wat de hypotheekadviseur mij vertelt. ik ben in staat om de hypotheeklasten gewoon volledig te dragen; dit is door de hypotheekadviseur al vastgesteld. wat mij nog het meest tegen de borst stuit is dat ik ook nog eens wordt verplicht om voor deze zogenaamde "nieuwe" hypotheek een taxatie-rapport te laten maken terwijl, gezien de huidige markt, al duidelijk is dat er sprake is van een flinke onderwaarde; ongeveer 40.000,- euro minder waard dan de huidige hypotheek. ik begrijp niet waarom ik een taxatierapport moet laten maken; heb een taxatierapport uit 2008. hebben het huis gekocht voor 145.00,- maar er zit een hypotheek op van 173.000,- en de actuele verkoopprijs, gebaseerd op soortgelijke huizen in de omgeving, is 129.000,- ik weet simpelweg niet waar ik het geld voor de advocaat, de notaris en dan nu ook nog eens een taxatierapport vandaan moet toveren. kan niet meer bovenop de hypotheek komen en dat begrijp ik aangezien ik met de huidige hypotheek al ver boven de marktwaarde van het huis zit. met de huidige hypotheek, die ik inmiddels dus al 5 jaar heb, ben ik over 25 jaar klaar met aflossen en heb ik dan alleen nog een schuld van 72.500,- aangezien ik voor dit deel een aflossingsvrije hypotheek heb. met de zogenaamde nieuwe hypotheek moet ik weer 30 jaar gaan aflossen, dus 5 jaar extra, de maandlasten zijn hoger en de hypotheekrenteaftrek wordt minder en na die 30 jaar heb ik ook nog steeds een schuld van 72.500,-
ik wil gewoon de bestaande hypotheek op mijn naam laten zetten zonder hier iets aan te veranderen. uit uw reactie begrijp ik dat dit wel mogelijk is. mijn vraag is dan ook: weet u dat zeker? want dat zou mij dus echt een boel schelen!! kan ik dit zelf ook ergens terug vinden zodat ik iets heb om op terug te vallen als de hypotheekadviseur vast blijft houden aan zijn verhaal. alvast ontzettend bedankt voor uw reactie.