Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 13-04-2013 15:45:46
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek verplicht bij ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid?

Er vanuitgaand dat u in gemeenschap van goederen bent gehuwd dan bent u beiden aansprakelijk voor de hoofdsom van de hypotheek.
als er sprake is van een scheiding en de boedel moet worden verdeeld valt hier ook de eigen woning onder.
als u de volledige schuld, 50% van u zelf en 50% van uw echtgenote, op u wil nemen zodat uw echtgenote schuldenvrij uit het huwelijk kan treden dan zult u dus voor de volle € 173.000,00 een nieuwe hypotheek moeten afsluiten.
de hypotheekverstrekker zal hier naar alle waarschijnlijkheid niet aan beginnen aangezien er tegen de benodige hypotheek van € 173.000,00 slechts een onderpand staat van € 129.000,00.
het resterende bedrag van € 44.000,00 zult u dus minimaal uit eigen middelen moeten inbrengen.
over een eventuele nieuwe hypotheek kunt u nog maximaal 25 jr. gebruik maken van hypotheekrente aftrek. de maximale periode voor hypotheekrente aftrek is 30 jaar.
de duur van het uitstaan van de hypotheek is meestal niet aan een maximaal aantal jaren gebonden en staat los van de rentevast periode.



ik adviseer u om rechtstreeks contact op te nemen met de verstrekker van uw huidige hypotheek en daarmee, in een persoonlijk, gesprek te bekijken welke mogelijkheid is om in uw huidige woning te kunnen blijven wonen.