Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harianne2012 - 13-04-2013 16:04:28
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek verplicht bij ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid?

[quote=tijger1 schreef op zaterdag 13 apr 2013, 15:27]u hebt dus een aantal problemen.

een adviseur die niet weet waar hij het over heeft en een rampzalige financiële toestand rond uw huis en hypotheek.

stel even dat die adviseur gelijk zou hebben, (heeft hij niet, maar stel), dan krijgt u van zijn leven niet € 86.000 hypotheek meer op dat pand.

u staat nu al sowieso € 44.000 onder water. dat de bank dit blijft accepteren is mij ook een groot raadsel.

als ik even van een waarde voor het pand uitga van € 129.000, betaalt uw ex dan aan u de helft van die negatieve waarde ad € 22.000 ? als die andere ton via een verzekering wordt afgelost, zal daar ook nog niet echt veel in de spaarpot zitten, dus valt er weinig te verrekenen. hoe wordt dat geregeld?

ik ken natuurlijk uw inkomen niet, noch het inkomen van uw aanstaande ex, maar als de kosten die u noemt nu al een probleem vormen, zal dat niet te al hoog zijn.

hieruit volgt dat de bank nooit zal meewerken aan het hoofdelijke ontslag van uw ex.


het is niet de bedoeling dat ik er meer problemen bij krijg. mijn vraag is gewoon of ik in principe niet gewoon de bestaande hypotheek over kan nemen. of de bank daarmee akkoord gaat of niet zal ik uiteindelijk toch bij de bank moeten laten dus weinig nut om hier over te discusieren. voor mij is het belangrijk of ik inderdaad verplicht ben om een nieuwe hypotheek af te sluiten voor het deel van mijn ex en waar ik hier gedegen informatie over terug kan vinden.