Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

id
idep - 19-04-2013 11:02:00
Voeding & Gezondheid

Uw huis veilig?

[quote=freya schreef op vrijdag 19 apr 2013, 00:13]@kathy81:

kortom, je houdt jezelf voor de gek, als je denkt dat je met zo'n systeem 'veilig' bent..... investeren in goed hang- en sluitwerk kost minder en biedt meer veiligheid.

freya


fascinerend hoe mensen er een levenswerk van kunnen maken om iedereen die laat merken zich prettig te voelen met een alarminstallatie dat plezier de kop in te drukken met argumenten die niet verder gaan dan "tegen die tijd is de dief allang gevlogen". weinig feiten. feit is bijvoorbeeld dat g4s geen beveiligers naar particulieren stuurt, maar altijd de politie (al hoeven die uiteraard niet sneller ter plekke te zijn).

geen enkele beveiliging zal voldoende werken. een alarm voorkomt geen inbraak. goed hang en sluitwerk evenmin. zolang inbrekers denken dat er in een huis iets van waarde te halen is wat ze willen hebben, zullen ze hoe dan ook binnen komen.

wat je dan wel kan doen is de "moeite van inbreken" zo groot te maken dat het voor de inbreker niet meer afweegt tegen de waarde die te halen lijkt. dan gaat het ineens over kansberekening. als uit statistieken zou blijken dat er bij mensen met een alarm minder wordt ingebroken, dan is een alarm een uitstekende investering om de kans te verkleinen. voorkomen zul je het nooit. helaas beschik ik niet over betrouwbare en onafhankelijke statistieken en zolang die in deze draad niet naar boven komen roept iedereen maar wat. tot die tijd leven we in een vrij land en moet iedereen de spullen kopen waar hij/zij een prettig, veilig of gezond gevoeld bij krijgt.

wat volgens mij al wel jaren blijkt uit statistieken is dat het grootste deel van de inbraken komt uit insluipingen door openstaande ramen en deuren. kwestie van opletten dus.

(graag merk ik op dat ik bij g4s, noch uhv werk: wij hebben het aanbod van dit duo afgeslagen, omdat wij onze buren niet lastig willen vallen met onze beveiling (te lezen in de voorwaarden) en de totale kosten hoger zijn dan de beveiligde waarde in huis)