Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 24-04-2013 14:17:28
Garantie & Verzekeringen

Dubbel betalen van een premie voor dezelfde polis

Je zou degene die je normaal niet zou moeten betalen moeten aanschrijven dat ze verontschuldigde betalingen hebben ontvangen/geïncasseerd en dat je die per omgaande gecorrigeerd wilt zien.

dat kan alleen lukken als het exact dezelfde verzekering/polis is waarvoor betaald is, zijn het 2 verschillende verzekering met dezelfde dekking dan heb je pech, dan staat veelal een clausule in de polis aanhangsels/voorwaarden:

----2.12 andere verzekeringen/samenloop
2.12.1 indien blijkt dat de inboedel ten tijde van een gebeurtenis tevens door één of meer andere verzekeringen is gedekt en het totaal van de verzekerde bedragen de nieuwwaarde van de inboedel overtreft, behoeven verzekeraars niet meer te
vergoeden dan een evenredig aandeel in verhouding tot alle verzekerde bedragen tezamen, zonder dat vermindering of restitutie van premie plaatsvindt.-- http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/dubbel-verzekerd-3/?vhash=c749c73j">-via eerdere vraag-

(uitzondering hierop is de zorgverzekeraar, die betaal je nooit dubbel)