Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

un
unazzz - 03-05-2013 09:17:39
Geldzaken & Recht

Nieuwe hypotheek verplicht bij ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid?

Ik heb exact hetzelfde probleem. het is volgens de hypotheekverstrekken inderdaad niet nodig een nieuwe hypotheek af te sluiten, maar vanwege de nieuwe regels van 1 januari 2013 mag de huidige hypotheek voor 50% niet meer onder de oude voorwaarden doorlopen.
de huidige hypotheek staat op twee namen, hoewel beide voor 100% aansprakelijk zijn, is de hypotheek zelf dus maar voor 50% van mij. de andere 50% neem ik volgens de bank van mijn ex vrouw over. omdat de spaarhypotheek niet meer in 2013 afgesloten mag worden, moet ik hiervoor een anuiteiten hypotheek afsluiten.
op verzoek van de bank heb ik contact gezocht met de inspecteur van de belasting, en deze geeft ook aan dat de acte van verdeling van 2013 is en dat gedeelte van de hypotheek dus niet onder de regels van 2012 mag vallen.

voor zover ik nu dus weet, is het inderdaad niet zo dat je een nieuwe hypotheek moet afsluiten, maar mag een gedeelte van je huidige hypotheek niet als spaarhypotheek worden voortgezet. hiervoor wordt je huidige hypotheek dus aangepast.

mochten mensne hier andere ervaringen mee hebben, dan hoor ik het graag, zit hier ook niet op te wachten. betaal immers de hypotheek altijd al van mijn eigen salaris.