Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
sparkingplug48 - 06-05-2013 14:14:21
Huishouden & Energie

Cv waterstand

L.s.,
in het (rode) expansievat zit een "ballon" welke een druk dient te hebben van +/- 3 bar. aan de onderkant van het expansievat zit een afdekplaatje met daaronder een (auto)ventiel.
de "ballon" zorgt ervoor dat er water wordt afgeblazen als de druk te hoog wordt.
ik heb het al meerdere malen meegemaakt dat de druk in de "ballon" was teruggelopen en het vat zich met water gevuld had. dit kun je controleren door er met een metalen voorwerp op te slaan. een schel geluid is goed, een dof geluid is gevuld met water. je kan met een compressor de druk weer op de vereiste druk brengen.
ik heb het expansievat losgedraaid (eerst ontluchten) en de "ballon" bij een tankstation weer op druk gebracht. indien nog niet verholpen kun je voor een kleine 100 euri's een nieuwe kopen bij doe het zelf zaken....