Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 09-05-2013 13:25:17
Computers & Telefonie

Vakliteratuur en de wet van dam

Hallo jan99,

ja, dat klopt.
net zoals bv. bij het nederlands tijdschrift voor geneeskunde:

kan ik mijn abonnement per direct opzeggen in het kader van de nieuwe wet van dam?
nee, dit is niet mogelijk, want de nieuwe wet van dam is alleen van toepassing op consumentenabonnementen. het ntvg is een vakblad en valt om deze reden niet onder de wet van dam.

de wet van dam geldt uitsluitend voor consumentenabonnementen. het begrip consument wordt door de wet gedefinieerd als ‘natuurlijk persoon, die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf’.
het nederlands tijdschrift voor geneeskunde verschijnt wekelijks als vakblad voor artsen, artsen in opleiding, studenten geneeskunde en medische wetenschappers. het ntvg bevat specifieke wetenschappelijke informatie en staat geregistreerd als vakliteratuur voor personen die handelen in de uitoefening van een medisch beroep. deze vakliteratuur valt buiten de wet van dam.


opzeggen moet dus gebeuren volgens de algemene voorwaarden:

b.2.4 abonnementen op tijdschriften en nieuwsbrieven dienen schriftelijk en met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden bij uitgever te worden opgezegd, bij gebreke waarvan een abonnement stilzwijgend wordt verlengd voor de duur van één jaar.

met vr.gr.