Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 12-05-2013 22:11:07
Garantie & Verzekeringen

Herbeoordeling en uitbetaling van wia-uitkering

De regeling omn het bijzonder inkomen buiten de huurtoeslag te houden heeft wel degelijk een rechtvaardigheidsprincipe. de maximum huurtoeslag voor een alleenstaande krijg je bij een inkomen tot ruim € 15.000 (jaar 2009)
als het inkomen in de jaren 2009 en 2010 (veel) lager is geweest dan € 15.000 wordt het maximum aan huurtoeslag gegeven. volgens de informatie van glenn geeft het inkomen inclusief de aanvullende wia-uitkering eveneens recht op het maximum. het inkomen moet dan natuurlijk niet hoger zijn dan ruim € 15.000

als de aanvullende uitkeringen over twee jaren pas in het derde jaar (2011) worden uitgekeerd is er geen recht meer op het maximum aan huurtoeslag. de € 15.000 grens wordt door de nabetaling (dik)overschreden. gevolg: terugbetalen, soms zelfs ht volledige bedrag. vandaar de regeling.

mede gelet op het feit dan instanties er soms jarenlang over doen om de nabetaling waarop recht is alsnog uit te keren is het dus geen gevalletje van: in het ene jaar teveel en in het andere jaar te weinig en per saldo nihil.