Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

_s
_sander_ - 15-05-2013 22:10:49
Voeding & Gezondheid

Uw huis veilig?

[quote=idep schreef op vrijdag 19 apr 2013, 11:02][quote=freya schreef op vrijdag 19 apr 2013, 00:13]@kathy81:

kortom, je houdt jezelf voor de gek, als je denkt dat je met zo'n systeem 'veilig' bent..... investeren in goed hang- en sluitwerk kost minder en biedt meer veiligheid.

freya


fascinerend hoe mensen er een levenswerk van kunnen maken om iedereen die laat merken zich prettig te voelen met een alarminstallatie dat plezier de kop in te drukken met argumenten die niet verder gaan dan "tegen die tijd is de dief allang gevlogen". weinig feiten. feit is bijvoorbeeld dat g4s geen beveiligers naar particulieren stuurt, maar altijd de politie (al hoeven die uiteraard niet sneller ter plekke te zijn).



feiten vind u een buitengewoon lastig verhaal. hieronder vind u hoe het exact zit met deze alarminstallatie en dat alleen de klant gebeld wordt en dat pas na overleg met de klant de politie gebeld kan worden.

bron: https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=27&t=114182&start=260

het is nu juist deze zin die het nut van de doormelding voor de particulieren onderuit haalt.

om te bepalen of het niet de particulier is die door zijn eigen alarminstallatie heenloopt, zal deze klant toch echt gebeld moeten worden, om te vragen wat er aan de hand is. zoals eerder gesteld, en overigens niet bestreden door uw eigen huis veilig zal bij geen gehoor de zaak zonder verdere actie worden afgedaan. ook als de klant aangeeft niet thuis te zijn, zal hem verzocht worden om naar het perceel te gaan, en zal niet de politie worden gebeld.

dit staat ook gewoon in het convenant wat door uw eigen huis veilig wordt aangehaald. er staat zelfs letterlijk dat bij een automatisch alarm (vanaf 1 april 2008) de politie niet meer gebeld mag worden, maar dat de centralist de sleutelhouder dient te gaan bellen.

( alleen als er ook camera's of microfoons met een live video/audio verbinding zijn opgesteld, kan hiervan worden afgeweken, en kunnen de beelden of geluid ter verificatie worden gebruikt. dit wordt echter niet standaard bij particulieren toegepast en zeker niet bij deze "gratis" alarminstallatie)

wat ook niet door uw eigen huis veilig wordt verteld is dat voor een particulier alarm centrale >=90% van alle inbraakmeldingen die aan de politie worden doorgegeven terecht moeten zijn. als ze hier struktureel onder zitten wordt er door de politie niet meer op meldingen van deze pac gereageerd.

alleen als er binnen 5 minuten meerdere alarmmeldingen, vanuit verschillende beveiligingzones, uit hetzelfde pand komen, dan mag de centralist na binnenkomst van de 2e of 3e melding de politie gaan bellen. echter bij particuliere installatie's gebeurt dit niet of nauwelijks, ten eerste omdat het alarmsysteem weinig zones bevat, en ten tweede omdat de pac zijn 90% terechte meldingen dient te handhaven. dit is het protocol wat in de praktijk wordt gehanteerd, en mensen met ervaring in de beveiliging weten dat ook, en weten ook dat uw eigen huis veilig een sprookje vertelt, als ze suggeren dat de politie gaat komen bij een automatische alarmmelding vanuit een normaal woonhuis.

de centralist blijft dus de particuliere klant bellen en pas als de klant zelf aan de centralist aangeeft dat hij daadwerkelijk ter plekke braaksporen heeft ontdekt wordt de politie gebeld. nu de klant bereikt preces hetzelfde als hij een telefoonkiezer had laten installeren.

dit verhaal gaat overigens ook precies zo op voor automatische brandmeldingen (rookmelders). ook daar wordt niet rechtstreeks de brandweer gebeld, maar wordt de klant gevraagd om zelf te controleren of er daadwerkelijk brand is.