Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-05-2013 10:30:25
Huishouden & Energie

Infrarood verwarming: ervaringen en info van experts

De meeste tijd gebruiken wij een schoolbord als geheugensteun / planner. we gebruiken het niet om continu op te schrijven. ik zou inderdaad niet de kleine op het bord laten schrijven als deze aan staat, echter zo vaak staat dit paneel niet aan. de temperatuur wordt zo hoog dat je je vlakke hand er 3 a 4 seconden op kan leggen zonder probleem, daarna word het te warm.

de beste plek is inderdaad het plafond, we hebben in ons huis echter maar 1 aan het plafond hangen omdat we het lelijk vinden in de meeste kamere vanwege oude plafond decoraties. we hebben een andere woning die we verhuren en hier hebben we de helft van de panelen aan het plafond en dit is zeker effectiever. de plafondhoogte is 350 cm en dit is geen probleem.

er zijn ook vast zeker panelen die beter zijn dan die wij hebben, en mooier. vanwege de prijs hebben we voor deze gekozen. de prijsverschillen zijn ernorm vind ik, en alhoewel leveranciers mooie verhalen en brochures hebben, kan ik tot nog toe geen patent/constructie tekeningen vinden. ik ben mechanical engineer en wil dus graag de werking van iets begrijpen voordat ik er veel geld aan uitgeef. en hoewel de theorie me duidelijk is (het is eigenlijk een soort antenne), een detail tekening heb ik nog niet gevonden.

in de badkamer willen we wel een spiegel paneel, maar de prijs hiervan is 2x zo hoog en de badkamer renovatie moet nog even wachten.