Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 18-05-2013 14:54:47
Geldzaken & Recht

Berekening boete rente ing

@rafaela

nog een paar opmerkingen.

de nhg is niet bedoeld dat je veilig kunt kopen, maar is er voor dat de bank geen risico loopt. het gevolg is wel dat de hypotheekgever een wat lagere rente betaalt.

de boeterente die berekend wordt is altijd van toepassing bij verkoop van het huis, niet alleen bij een gedwongen verkoop. dus zolang als het huis niet hypotheekvrij is, wordt bij verkoop die boete berekend. ook dat levert weer een iets lagere rente op.

het bedrag aan boete dat u noemt kan ik helemaal niet plaatsen. 10% over het totale hypotheekbedrag is € 7.020, en over het hypotheekbedrag min de 10% aflossing € 6.318, dit zou mijns inziens het boete bedrag moeten zijn.

ik weet niet welke zin u anders zou moeten lezen van de ing, misschien kunt u die zin hier plaatsen?

nog even dit, u kunt pas bij het kifid klagen nadat u schriftelijk een klacht hebt ingediend bij de ing en daarop binnen een bepaalde tijd een afwijzend antwoord op hebt ontvangen, of helemaal geen antwoord.