Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-06-2013 16:10:50
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

Rich mouse schreef op dinsdag 4 jun 2013, 15:26: heel makelijk,

de garantie die op papier staat daar dient van beide partijen aan gehouden te worden, maar bij een failissement dan kan er vanaf geweken worden als er niet meer op de fabrieksgarantie kan terugvallen.
volgens de wetgeving is degene die garantie verstrekt daarvoor aansprakelijk.
dus als de fabrikant wel garantie geeft en de verkopende partij niet en de fabrikant gaat failliet, kan de koper qua garantie nergens meer op terugvallen.
simpel.

en mensen die aangeven dat dit niet waar is, verwijzen zoals gewoonlijk weer naar de wetsartikelen 17 t/m 24 van wetboek 7. alleen hebben die artikelen niets met garantie te maken, wel met conformiteit.
en dat zijn twee totaal verschillende zaken.
alleen artikel 6a van wetboek 7 gaat over garantie.

als men dus de regels omtrent garantie wilt raadplegen, dient men alleen artikel 7:6a bw of artikel 6 van de europese richtlijn te raadplegen. alle andere regels hebben geen betrekking op de garantie.