Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 07-06-2013 15:26:13
Geldzaken & Recht

Testament ongeldig voor overname hypotheek?

Het testament van vader zal gewoon geldig zijn. de bank wil alleen een bewijsstuk hebben waaruit blijkt of er een testament was, wie de erfgenamen op grond van dat testament zijn en of die erfgenamen zuiver hebben aanvaardt en onder aan de streep dus wie mag handelen.

"een langstlevende testament" is een term die van toepassing is op vele testamentvormen. op afstand kan dus niet zo maar even worden gezegd wie op basis daarvan erfgenaam is en wie wat mag doen.

langs de notaris dus en laat een verklaring van erfrecht opstellen. let wel: die kun je daar dus niet meteen ophalen. daar gaat zo 2 maanden overheen omdat de notaris onder andere bij de gemeente nog onderzoek moet doen naar afstammelingen van vader.