Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 09-06-2013 12:24:31
Geldzaken & Recht

Testament ongeldig voor overname hypotheek?

@marcel75

uiteraard werkt niemand voor niets. en als iets moet, dan moet het. maar mijn punt is dat het niet per se nodig is de tenaamstelling in het kadaster te wijzigen. ook de tenaamstelling van de hypotheek hoeft niet per se gewijzigd te worden. dat laat onverlet dat een verklaring van erfrecht nuttig is.

mijn ouders hadden ook testamenten op de langstlevende. om zo maar te zeggen de meest simpele vorm, dus alles naar de langstlevende met vaststelling van een schuld aan de kinderen. toen mijn vader overleed, heb ik (voor mijn moeder) niets in het kadaster laten wijzigen. jaren later heeft zij haar woning verkocht en was de verklaring van erfrecht voldoende voor haar bevoegdheid om dat alleen te kunnen doen.

dus ik zie niet in wat voor (nare) gevolgen het onverdeeld laten van de woning oplevert.