Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

testcase
testcase - 10-06-2013 00:22:09
Geldzaken & Recht

Testament ongeldig voor overname hypotheek?

Om een lang verhaal kort te maken. erfrecht is ingewikkeld. naast het(de) testamenten is er ook nog iets als de wet. bovendien kan je er niet van uitgaan dat de erfgenamen die in het testament staan ook de enige erfgenamen. een notaris is de persoon die daar onderzoek naar moet verrichten, a.d.h.v. het wetboek, de jurisprudentie. het laatste testament en erfgenamen onderzoek. (misschien was uw vader wel eerder getrouwd geweest. dan kan de bank niet weten. boevendien zou uw moeder bij de notaris afstand hebben kunnen doen van de erfenis, vanwege hoge schulden ofzo. dat staat allemaal niet in het testament.


de notaris legt zijn bevindingen vast in een verklaring van erfrecht. en dat is het enige document waar rechten aan ontleend kan worden.

vandaar dus....