Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dearagain
dearagain - 17-06-2013 18:00:34
Voeding & Gezondheid

Dutch pharma

[quote=lijpelotje schreef op maandag 17 jun 2013, 17:37][quote=tijger1 schreef op maandag 17 jun 2013, 15:23]maar als u allang betaald hebt, wat is dan nu nog het probleem?ons probleem is dat we afgelopen zaterdag weer een pakketje hebben gekregen. in vorig schrijven hebben we aangegeven dat we hiervan af willen en toch blijven ze sturen. ze hebben ons ook geen bewijs van de opnameband gestuurd waar we om hebben gevraagd. alleen voor het proefpakket heeft mijn man toestemming gegeven. verder niet.

*schrijf hen een briefje dat je de vervolg toezendingen ziet als ongewenste toezending en dat je die toezendingen uiteraard niet zult betalen
*voeg daaraan bijvoorbeeld toe, dat zij de pakketjes na afspraak gratis bij je thuis kunnen afhalen

aanvullende informatie:


ongevraagde toezending: ik krijg zomaar een pakje!©
-------------------------------------------------------------------------


als je zonder dat je daarom gevraagd hebt, zomaar een pakje met een produkt of een dienstaanbod krijgt, dan hoef je in principe helemaal niets te doen. je kunt de verzender een briefje schrijven (zonder handtekening daarop!), dat hij het betreffende pakje op een bepaalde dag op een bepaald tijdstip bij je thuis kan ophalen. je kunt het pakje ook op kosten van de verzender terugsturen en je kunt het produkt ook gewoon in de kliko kieperen. wat je vooral niet moet doen, is telefonisch kontakt opnemen met de verzender en/of de bijgevoegde rekening betalen.

bovenstaande is gebaseerd op de vigerende wetgeving terzake, die je kunt vinden in het bw7:7

zie:

http://www.wetboek-online.nl/wet/burgerlijk%20wetboek%20boek%207.html#47

1.
degene aan wie een zaak is toegezonden en die redelijkerwijze mag aannemen dat deze toezending is geschied ten einde hem tot een koop te bewegen, is ongeacht enige andersluidende mededeling van de verzender jegens deze bevoegd de zaak om niet te behouden, tenzij het hem is toe te rekenen dat de toezending is geschied.

2.
de toezending aan een natuurlijk persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf van een niet door deze bestelde zaak met het verzoek tot betaling van een prijs, is niet toegestaan. wordt desalniettemin een zaak toegezonden als bedoeld in de eerste volzin, dan is het in lid 1 bepaalde omtrent de bevoegdheid, de zaak om niet te behouden, van overeenkomstige toepassing.

3.
indien de ontvanger in de gevallen, bedoeld in de leden 1 en 2, de zaak terugzendt, komen de kosten hiervan voor rekening van de verzender.