Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-06-2013 12:06:07
Geldzaken & Recht

Aow

Vreemd dat de svb zegt niets te kunne doen.
van de site van de svb "geplukt"


vrijwillige verzekering



wat kost de inkoopregeling aow?

voor de inkoop aow betaalt u een premie. deze hangt af van het inkomen dat u heeft gehad.



de premie is een percentage van uw inkomen

u kunt maximaal 50 jaar aow opbouwen tot uw aow-leeftijd. de begindatum van de opbouw ligt daarom 50 jaar vóór uw aow-leeftijd. de periode vanaf die begindatum tot uw aow-leeftijd noemen we de 50-jaarsperiode.

voor elk jaar vanaf de begindatum van de 50-jaarsperiode tot de dag waarop u in nederland kwam wonen of werken, bekijken wij hoe hoog uw inkomen was. uw premie voor een jaar is een percentage van uw inkomen in dat jaar.

op deze manier berekenen we voor elk jaar de premie. de premies van alle jaren samen is het bedrag dat u betaalt voor de inkoop van uw aow.

er is een minimumpremie en een maximumpremie. de regering bepaalt elk jaar het premiepercentage, de minimumpremie en de maximumpremie. over 2013 is de premie 17,9% van uw inkomen. dit kan ieder jaar verschillen.



bereken zelf of inkoop van aow gunstig voor u is

vul aan het eind van het vragenformulier uw inkomsten in over de hele periode dat u aow wilt inkopen. verzamel de informatie die u nodig heeft voordat u het formulier invult. reken uw inkomsten altijd om in euro’s.



bereken of inkoop van aow gunstig voor u is




http://www.svb.nl/int/nl/vv/nieuw_in_nederland/wat_kost_inkoopregeling_aow/