Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 20-06-2013 17:15:55
Vakantie & Reizen

Vakantieveiling

[quote=gompy2 schreef op donderdag 20 jun 2013, 16:43][quote=ikbenik schreef op donderdag 20 jun 2013, 16:09]met alle respect, maar als je bij dit soort sites je vakantie wilt boeken vraag je er gewoon weg om om opgelicht te worden.

ik loop juist met een wijde boog om dit soort sites heen.

ik begrijp werkelijk niet dat mensen bij dit soort site's hun vakantie gaan boeken.
en nu de oplossing voor hun probleem?

die is er niet.

kijk, het lijkt alsof ik mensen belachelijk maak.

maar als iemand midden in de stad met groot geld in de hand loopt en vervolgens bestolen wordt, gaat men kijken hoe die dieven aangepakt kunnen worden en wordt de "gedupeerde" zielig gevonden. in plaats van: eigen schuld.

bij veilingsites zoals bij de ts weet iedereen met een beetje verstand dat die sites gemeden moeten worden. vooral omdat bepaalde kaarten gekocht zijn en men vervolgens niet bij de betreffende hotel gaat kijken naar informatie.

als ik een hotel nodig heb, ga ik kijken bij het hotel zelf. en eventueel op internet zoeken naar kortingsbonnen.
als ik bij center parcs op vakantie wil, ga ik dus bij center parcs zelf boeken. en niet via zeer vage websites.
zoals bij veilingsites. dat klinkt zo vaag en heel vaak is dat ook zo. het is nog maar de vraag of je daadwerkelijk daar terecht kunt. als een boeking normaal bijvoorbeeld €300,- kost en via die veilingsites kost het maar €50,- dan springen veel mensen als gekken op die veilingsites af en denken dat zij dan goedkoop een vakantie geboekt hebben. ik mijdt het juist.

het punt bij de ts is gewoon dat die veilingsite kortingsbonnen gekocht heeft bij het betreffende hotel. de site is daarbij geen partij.
nu het hotel failliet is, staat de ts met lege handen.
en daar is niets aan te doen.
wat kan de ts doen om de vakantie te redden?
niets.
ja, bij een ander hotel gaan boeken. en wel rechtstreeks en niet via zo'n vage veilingsite.

dat is hetzelfde als mensen via een veilingsite plaatsen reserveren in het vliegtuig. als men dan met het vliegtuig wilt gaan is nog maar de vraag of ze mee mogen. heel vaak kan dat dan niet. en moeten mensen op het vliegveld achterblijven.