Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 20-06-2013 20:57:56
Huishouden & Energie

Recht op ontbinden koopovereenkomst?

Alles zal afhangen van wat in het contract staat, dat steekt heel nauw. wat tegen u is gezegd, doet er weinig toe, dat kunt u toch niet bewijzen. u moest niet tekenen, er stond toch geen pistool tegen uw hoofd? u was notabene met z'n tweeën. u heeft getekend en daarmee uw hoofd in de strop geduwd. u heeft ongelooflijk dom gehandeld, maar ik denk dat u dit ook wel weet.

als de grote lijnen in het contract staan met daarbij dat later nog aanpassingen mogelijk zijn, dan wordt uw zaak al zwakker.

over het vooruitbetalen, dat mag maximaal 50 % zijn, als in de algemene voorwaarden staat dat 2 dagen voor levering de volle mep moet worden betaalt is dat niet afdwingbaar.

maar als het wel duidelijk in het aanbod staat en dus zogenaamd heel duidelijk voor u is, dan wordt het een stuk moeilijker, want het is geen dwingend recht, dus kan de vooruitbetaling 2 dagen voor levering een afspraak zijn waarmee u heeft ingestemd (als compensatie dat er geen aanbetaling hoeft plaats te vinden)
ik zie bij bruynzeel dit http://www.bruynzeelkeukens.nl/waarom-bruynzeel/betalen">klik
ik vrees dat dit contract 'blind' is getekend.

verder zegt u
volgens hem zou bruynzeel niet moeilijk doen als de keuken niet bleek te passen en er geen alternatief voorhanden was.

wat heeft 'niet moeilijk doen' te betekenen? is er daadwerkelijk gesproken over ontbinding van het contract, of heeft men het over aanpassingen gehad? of heeft u er niet naar gevraagd?
staat er al een bedrag in het contract? hoe minder er in het contract staat des te gunstiger voor u, want een overeenkomst moet wel een zekere inhoud hebben.

wat ik van harte hoop is dat u een rechtsbijstandverzekering heeft, het is nl wel zaak om hier een jurist naar te laten kijken.

heeft u die niet, dan langsgaan bij het juridisch loket, liever niet bellen, gewoon langsgaan met het contract. klik http://www.juridischloket.nl/contact/bezoekhetjuridischloket/pages/default.aspx">hier voor de adressen.

ik heb zo'n vermoeden dat die lui van bruynzeel wel weten wat ze doen, ze zijn bij het cbw aangesloten en weten wel hoe ze op het randje van acceptabel moeten balanceren. dus absoluut niet bij de geschillencommissie aankloppen, in dit soort dingen heb je weinig van ze te verwachten.