Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 22-06-2013 14:23:18
Huishouden & Energie

Recht op ontbinden koopovereenkomst?

[quote=frankrick schreef op zaterdag 22 jun 2013, 13:15]vandaag een brief ontvangen van bruynzeel met de mededeling dat we 30% van de koopsom moeten betalen iv.m. annulering.terwijl in de art.14 van het cbw tot echt staat dat bij geen alternatief alleen de opmeet en tekenkosten hoeven worden betaald.juridische bijstand is ingeschakeld.wordt vervolgd.
heel goed dat u juridische bijstand heeft ingeschakeld. 30% annuleringskosten zijn in dit geval absoluut onredelijk, ik weet zeker dat u er bij een rechter veel beter voor zal staan. de snelheid van annuleren en de niet absolute afspraken in de koopovereenkomst zullen in uw voordeel spreken. niet gezegd dat u geen annuleringskosten zult hebben, maar wel kans op minder, daar zal de jurist die u inschakelt zich wel over buigen.

u zou eventueel nog kunnen bellen met het cbw en daar alles uitleggen, die kunnen soms nog wat voor elkaar krijgen.
zolang u dit geschil maar niet gaat voorleggen aan de geschillencommissie wonen, want daar heb ik al wat uitspraken van gezien en in geval van twijfel kiezen ze altijd voor de keukenboer.

u kunt de jurist/advocaat een goede brief laten schrijven, is bruynzeel het er niet mee eens, dan moeten zij naar de rechter, niet u, u heeft nl geen aanbetaling gedaan, dat is voor u een enorm voordeel.

succes, ik hoop dat u hier laat weten hoe alles afloopt.