Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vr1944
vr1944 - 24-06-2013 21:09:33
Geldzaken & Recht

Pensioen van mijn exman

Over het inkomen van ts is dus niets bekend .als je bijstand hebt gaat het pensioen naar de bijstand , dan hoef je zelf niets te doen , dat doet werk en inkomen voor je .bij een laag wao inkomen kan je een toeslag aanvragen bij het uwv op grond van de toeslagenwet .misschien is het pensioenbedrag wel zo laag dat de pensioen aanspraak afgekocht wordt .de waarde van het pensioen van de periode 70-90 heeft een behoorlijke knauw gehad door de overgang van de euro=tijger1 schreef op maandag 24 jun 2013, 18:22: @vr1944

zelf even goed lezen. ik zeg helemaal niet dat ts de helft krijgt, ik zeg dar zij recht heeft op de helft van het opgebouwde pensioen tot de datum van scheiding.

als zij een laag inkomen heeft, wat ik veronderstel, dan komt zij voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking.

afgezien daarvan is ts 61 jaar, laat zij nu eventueel aanvullende bijstand krijgen, of een kopje op de wao, dat weten we niet, dan wordt dat natuurlijk gekort, maar als zij aow gaat krijgen loop dat stukje pensioen wel door naast haar aow.

en dit is geen discussieforum, ook daar kunt u die trouwens niet beƫindigen, maar vraag en antwoord. als u zelf niet wilt reageren, niemand verplicht u daartoe.