Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 16-07-2013 11:24:24
Elektronica & TV

Stofzuiger cadeau bij wasmachine

[quote=mieleactie schreef op zaterdag 13 jul 2013, 00:45]
mijn vraag aan u: bestaat er nog steeds een dergelijke regel in het cadeaustelsel of is mijn informatie echt achterhaalt.
ik moet je toch teleurstellen. de wet beperking cadeaustelsel is sinds 1997 ingetrokken. die bestaat dus niet meer.
de doelstellingen van de wet, bescherming van ondernemers en consumenten tegen concurrentievervalsing en prijsversluiering waren toen achterhaald en vandaar dat die wet niet meer bestaat.

in de wet staat wel iets over cadeau's. en wel als iemand iets gekregen heeft om die persoon over te halen het product te kopen, mag die persoon dat product weigeren en hoeft de rekening daarvan niet te betalen. ook mag die persoon dat product (of cadeau) aannemen en de rekening verscheuren.
dus zou een consument een pen als cadeau opgestuurd krijgen met daarbij een factuur, mag die factuur verscheurd worden.

echter is dat in dit geval niet van toepassing.
een gekregen cadeau kan niet in geld uit worden gekeerd. dus als je de stofzuiger niet wilt accepteren kun je daarvoor in de plaats niets anders krijgen.