Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-07-2013 01:09:50
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

@ ikbenik.

leuk dat je reageert en toch nog een paar dingetjes die ik heb uitgezocht na het zien van een bon van iemand die daar wel gekocht heeft.

koop=koop ligt toch niets zo makkelijk, mondelingen afspraken hebben een rechtsgeldigheid en iets wat toegezegd word en niet nagekomen word is een vorm van in gebreke blijven.

maar wat nog erger is het gebruik van hun btw nummer. laat dat "bedrijf" nu verkopen doen onder het btw nummer van een ander bedrijf dan de aankoop bon aangeeft. waar zou dat op kunnen wijzen en is dat een normale gang van zaken?
er staat namelijk ook wat in de marge regeling wat betreft de boekhouding en het btw nummer gaan gebruiken onder een andere naam is misleiding. want stel dat je controleert op het btw nummer en de naam fit4motion b.v. uit ijsselstein tegen komt en er op de bon cardio fit nieuwegein staat, dan zou je toch denken dat er iets niet klopt?

ik denk dat de belastingdienst in zo iets wel interesse heeft, want hier kan sprake zijn van een dubbele boekhouding of zou er soms sprake kunnen zijn dat dit wat makkelijker is voor de btw plichtige? als die zijn boekhouding moet bewaren van de laatste 10 jaar en ziet wat er in gekocht is op fit4motion en vervolgens verkoopt onder een andere naam, dan zou je zo dingen uit je boekhouding kunnen houden.

als cardio fit betrouwbaar zou zijn, waarom heeft het dan geen eigen btw nummer zodat je kan zien dat je niet bij een beunhaas iets koopt?

creatief boekhouden heeft me altijd geinteresseerd en dit lijkt er veel op. het zou op zijn minst wat netter zijn als het bedrijf achter dat btw nummer ook die naam gebruikt op haar bonnen.

jammer dat dit bedrijf te ver weg zit anders had ik daar weleens willen zien hoe ze dat doen met hun toezegging over het terugbetalen van het verschil in prijs als je aankoop ergens goedkoper kan zijn, want laat er nu op een andere forum beweerd worden dat het bedrijf geen geld in huis heeft en alleen kan laten pinnen. en weet je wat ook vreemd is? als je via pinnen betaald, blijkt dat te gaan via een derde partij namelijk hun leverancier van het pinautomaat. zo kan je dus geen tegen rekeningnummer tegenkomen van de partij waar je via de pin je aankoop hebt gedaan. op zich vreemd, want zo werken heel weinig bedrijven en zeker niet die bedrijven met het waarbord vignet.

op die manier zou ik geen zaken willen doen en de verkoper zou dat ook niet zo moeten willen. en wat betreft die margeregeling, het is een hele vage en geeft mensen met verkeerde bedoelingen mogelijkheden.

eigenlijk vind ik het nog jammer dat ik op die bon die ik heb gezien niet vermeld wie dat product heeft ingekocht. als dat het bedrijf achter het btw nummer is, dan is het erg dubieus dat je het vervolgens verkoopt onder een andere naam en zo kan je dat uit je boekhouding houden.

ik kan maar 1 conclusie van dit maken, dit "bedrijf" mag wel wat aandacht krijgen van de belastingdienst en voor mij zou het geen partij zijn waar ik maar iets zou willen kopen.

overigens zijn die advertentie's op marktplaats ook wat misleidend. groot adverteren met mega verkoop, vervolgens veel producten niet hebben en andere proberen te verkopen en als je na die 3 dagen weer op marktplaats kijkt dan zie je weer een nieuwe mega verkoop die na 1 "vrije dag" weer opnieuw plaats vind. de advertenties beloven veel, maar nakomen zit er niet bij. probeer dat nummer eens te bellen, het word niet opgenomen en vraag me af of daar wel een telefoon staat. maar ja zo iets kan iemand die in dat "bedrijf" is zo controleren.

het is weer veel tekst, maar ja hoe meer je je verdiept in deze manier van zaken doen leest hoe meer je leert hoe het daar werkt.