Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-07-2013 14:55:15
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

@ ikbenik.

hoe groot zou de kans zijn dat je hier te maken hebt met die europese margeregeling? 1% van de klanten schat ik zo en de andere mensen die toch niets hebben aangeschaft zullen dat mogelijk hebben gedaan nadat zij de apparaten hebben gezien en niet hebben kunnen vinden naar wij zij zochten na wat research op internet over het product. een gezond mens doet dat laatste voordat hij wat aanschaft of zouden mensen zomaar iets kopen wat best prijzig is in de huidige tijden. tenslotte kan je je geld maar 1 keer uitgeven toch?

wist je dat het gisteren (zaterdag) weer andere bonnen in aanloop zijn, genummerde met de naam van het bedrijf wat wel bij dat btw nummer hoort? vond het opmerkelijk toen ik daarover benaderd ben en laat ik een kopie in mijn mailbox hebben.

zou men nattigheid voelen of is het puur toeval dat er een week later ineens weer andere aankoopbonnen in omloop zijn die wel genummerd zijn? ik denk eerder zelf het 1 en ander hebben gelezen en de praktijken even veranderen tot dat de klachtenstroom stopt of zou men nu ook zo netjes zijn om in de winkel te vertellen hoe de aankoop van de klanten in elkaar steekt? waarom zou men nog zwijgen ver de margeregeling nu dat op straat ligt en dat de bv achter dit "bedrijf" niet vindbaar is voor de leek die via de website van de belastingdienst zoekt?

en al die onwetende mensen maar niet weten dat ze via een europese regelgeving zaken doen en dat men daar kan vinden welk bedrijf het betreft. er is gesjoemeld en het staat op papier en men weet het nu, nu maar hopen dat ze zelfstandig de mensen uitleggen wat hun eventuele aankoop inhoud en onder welke regelgeving. maar ja, dat is ijdele hoop. het zou mensen eerder in de verleiding brengen hoe die regelgeving in elkaar zit, en dan nog zullen er velen mensen zijn die die regelgeving nog niet snappen en denken dat ze tweedehands spullen hebben gekocht iets wat o.a. duidelijk in die regelgeving staat. en misschien verkopen ze wel nieuwe spullen, maar zou een leek het verschil herkennen?

als ze het keurig gaan spelen dan leggen ze gewoon alle kaarten op tafel en zouden ze duidelijk moeten maken wat de nadelen van het op deze manier kopen. de voordelen zie je terug in de advertentie's, maar de voordelen en de verplichtingen en niet verplichtingen van de winkelier staan nergens vermeld. ik noem het misleiding en artikel 326 van het wetboek van strafrecht gaat nog iets verder.

geniet lekker van het weer, dat zullen die lui in nieuwegein morgen ook doen met een lekkere bbq nadat weer een aantal mensen is misleid en de omzet weer lekker was.