Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 16-07-2013 10:48:16
Auto & Vervoer

Motorongeluk, schade te laag getaxeerd en letselschade

Ik zie dat vincent de vraag op rechtswinkel heeft gezet.

ter lering en vermaak hier het antwoord van de letselschadejurist robert martens.

1. voor wat betreft de waarde van de motor gaat de verzekering er ten onrechte van uit dat de dagwaarde de werkelijke waarde is. dat is namelijk bij oldtimers niet het geval. daarbij moet meestal door een expert de waarde worden bepaald omdat die veel hoger is dan de dagwaarde.

2. alle schade die u lijdt ten gevolge van het ongeval kunt u verhalen. als u speciale kleding hebt moeten aanschaffen dan komt die in beginsel voor vergoeding in aanmerking.

3. kosten van vervoer moeten ook door de verzekering van de tegenpartij worden betaald. dat kan een kilometer vergoeding zijn, waarvoor overigens vaste bedragen per kilometer worden gerekend, of kosten van openbaar vervoer of taxi als die nodig is.

4. ook de kosten die u heeft om normaal te kunnen blijven functioneren komen in beginsel voor vergoeding in aanmerking. dus ook kosten van vervoer naar verjaardagen.

voor wat betreft het niet doorgaan van uw vakantie heeft u geen kosten gemaakt neem ik aan. wel is het wrang dat u niet op vakantie kunt door dit ongeval. daarvoor kunt u smartengeld claimen. overigens kunt u ook smartengeld claimen voor de pijn die u heeft geleden en het ongemak dat u tot op dit moment heeft van het ongeval.

ik kan geen link geven, want die pagina verandert constant met weer nieuwe vragen.