Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 18-07-2013 13:33:11
Auto & Vervoer

Motorongeluk, schade te laag getaxeerd en letselschade

[quote=tijger1 schreef op donderdag 18 jul 2013, 09:15]het is wel "komisch" dat we straks eerst allemaal naar het juridisch loket moeten om überhaupt rechtsbijstand te kunnen krijgen. als de plannen van teeven tenminste doorgaan.
ik vind het een merkwaardige zaak, want dan gaat het juridisch loket in feite voor rechter spelen. zij beoordelen dan of een zaak geschikt is voor een rechtszaak, in feite 'haalbaar'. en ook al denken veel mensen dat ik een 'fan' ben van het juridisch loket, ik vind het een goede plek voor een eerste advies en wat hulp, maar er werken wel juristen die nog nooit de binnenkant van een rechtszaal hebben gezien (bij wijs van spreken) en je mag maar hopen dat ze hun literatuur wat betreft arresten en jurisprudentie bijhouden.
bovendien, een instantie door de bezuinigende overheid betaald, ze krijgen daar heus wel opdracht om als het enigszins kan geen 'toestemming' te geven voor een doorverwijzing naar een advocaat.

er is nu al een poort en dat is de raad voor rechtsbijstand, die toetst in een bepaalde mate voordat ze een toevoeging afgeven. maar daar wordt ook vreselijk bezuinigd. dat is al een paar jaar gaande. zijn behoorlijke ontslagrondes geweest, maar zoiets bereikt de media niet.

ik snap wel dat mensen niet in het wilde weg moeten procederen, maar hier wordt een mogelijkheid voor arme mensen om een proces aan te spannen enorm gelimiteerd icm de verhoogde eigen bijdragen. bovendien worden die allemaal afhankelijk van die geschillencommissies wat betreft consumentenzaken. geschillencommissies zijn prima wat betreft appeltje eitje zaken, maar als het ingewikkeld wordt hebben ze de ballen verstand van de wet.
het beste is dat iedereen dan maar een rechtsbijstandverzekering neemt. alleen kopen die veel zaken af en dat is zeker niet altijd ten gunsten van de verzekerde.

komt er natuurlijk wel op neer dat ik nog vaker naar het juridisch loket zal verwijzen... dat zal velen plezier doen ;-)

maar goed, niet on topic. i know....