Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-07-2013 16:53:39
Voeding & Gezondheid

Fitness verkoop nieuwegein

@ bonhof. even voor de duidelijkheid, wat ik richting ikbenik schreef was geen aanval op de persoon, het verbaasde me eerder hoe hij of zij het bedrijf wie de spullen verkocht zo in bescherming nam. en dat ik dan vervolgens twijfel, is mede het gevolg van veel meer reacties van andere mensen in verschillende forums.

ook voor de duidelijkheid, ik heb niemand gestuurd om wat te kopen. waarom zou ik dat doen als het om iets gaat wat ik zelf zou willen aanschaffen? je koopt toch zeker ook je spullen zelf of laat je het doen? en waarom zou ik vele euro's uitgeven om dit bedrijf in diskrediet te brengen?

wat ik hier eerder geschreven heb na aanleiding van wat ik gezien op papier met de naam van de verkoopster eronder, is het feit dat men iets heeft verkocht waarbij het btw nummer en de naam van het bedrijf niet samenkomen.
en ik kan dat bewijzen! verder kan ik ook bewijzen op papier dat 2 dagen later ineens de originele naam weer boven aan de bon stond die ook nog eens anders was dan het vodje op a4 formaat wat niet anders was dan een kopie van een eerder opgestelde bon. en laat de eerste bon buiten de naam ook geen bonnummer hebben en de 2de wel? en hoe kom ik daaraan? het artikel (een kettler hometrainer) is terug gebracht na aanleiding van een mondelinge afspraak over het leveren van de handleiding. die was namelijk volgens de verkoopster eerder die ochtend bij een verkeerd artikel meegegeven. en laat er 48 uur later nog steeds niet te zijn voldaan aan die mondelinge toezegging. en weet je hoe dat daar dan binnenkomt en je je geld terug wil voor het feit dat er niet is voldaan aan die toezegging. en op die toezegging is er vervolgens contact geweest en bleek het "bedrijf" niet eens te weten dat dat apparaat 2 verschillende versie's heeft. weet je wat nog gekker was? het email adres onder die eerste bon is gebruikt omdat de telefoon niet opgepakt word, sterker nog als je het nummer belt van de zaak dan blijkt daar niet eens een telefoon over te gaan.

vreemd toch? en als je de advertentie goed leest dan staat er dat je kan pinnen en wat kan de dan als conclusie trekken? dat er ook contant valt te betalen of is de redenatie zo raar?
en weet je wat het antwoord was op de vraag voor het geld retour? we hebben geen geld in huis. wel konden ze een ander toestel aanbieden wat duurder was en dat was nota bene een beter product. en weet je waar dat product stond? achter in het magazijn.
weet je wat ook vreemd was? die kennis kreeg 4 dagen na de ruil en bijbetaling een mailtje van het adres wat op de eerste bon stond en die persoon wist niet beter dan dat die kennis het eerste product nog had. er zat niet eens een handleiding bij van het eerste product en vreemd was dat niet, het is namelijk na dagen nog steeds onvindbaar zelfs in het duits of engels. en er stond nog iets anders in het mailtje wat onzin was. die persoon beweerde andere bedrijven te hebben gebeld over de prijs van die kettler en dat na aanleiding van wat er in die advertentie stond over een eventuele andere prijs elders. of zich een vreemde reactie omdat die persoon helemaal niet wist waar dat product goedkoper was gevonden. er werd zelfs beweerd in die mail dat die bedrijven die hij "benaderd" had, dat zij dat product ook niet meer op voorraad hadden. conclusie omdat anderen het niet van hun website zouden halen, was dit voor deze persoon ook geen reden om te doen. en dat bleek wel. heel veel producten waren niet eens in huis en vervolgens heb ik met eigen ogen gezien hoe ze je vervolgens duurdere apparatuur proberen aan te smeren. op namen van producten werd er zelfs gezegd dat het rotzooi was en daar ging het vooral over de merken dkn en christopeit die prominent op hun eigen verkooplijsten staat. en mocht het ongeloofwaardig klinken, die merken worden op ww.fitnessforum.nl ook benoemd door 1 andere reactie.


en nu zal je je afvragen, wat een beweringen. nou laat ik die tweede maal zijn mee geweest en het met eigen ogen heb gezien. en na de ervaring van de kennis was ik benieuwd hoe ze dit gingen oplossen? nou met 26 euro bijbetalen kon je het andere apparaat meekrijgen en anders was het met lege handen, althans dat zal de gedachten bij hun zijn geweest. maar laat de politie nieuwegein een dag eerder al gebeld te zijn met de mededeling dat er mogelijk problemen zouden kunnen ontstaan. en wat was het veelzeggend dat dat pand al bekend was in het politie systeem en de zwijgzaamheid van die agent over waar dat ging was veelzeggend. en weet je waarom? ze vroegen alvast voor het gemak om een mobielnummer waarop we bereikbaar zouden zijn in geval van problemen.


een simpele telefoontje naar politie bureau nieuwegein was al veelzeggend net als andere ervaringen van mensen op het forum: www.fitnessforum.nl

misschien begrijp je nu iets van de argwaan als je een reactie ziet die eerder in het voordeel van de verkoper staat. nou inmiddels weten heel wat mensen beter, niet alleen die mensen die elders waarschuwen maar wat te denken van al die mensen die maar zwijgen?

heb je nu nog twijfels over mijn verhaal en die van anderen en wat kan je overtuigen dat hier wel degelijk iets flink mis is? wil je een mailtje met het bewijs of zou dat niets uitmaken? het bewijs zal aantonen dat je hier met gemak kan uitgaan van fraude, misschien een groot woord maar hoe wil je het btw nummer van een ander bedrijf noemen?

en bij deze, dit is geen aanval op welke persoon dan ook tenzij de boef achter dat bedrijf hier ook zit. dus voor een elk waar ik op gereageerd heb, nergens was het de bedoeling om maar iemand als leugenaar weg te zetten. ik had maar 1 bedoeling en dat is waarschuwen voor een bedrijf wat veel beloofd en weinig nakomt. en sommige zullen zeggen dat die teksten in de advertentie geen waarde heeft, maar als je ze niet kan of wil nakomen wat is dan de bedoeling van al die mooie woorden?
mensen binnenhalen op een manier wat veel weg heeft van bedriegen of hebben we het hier over normaal gedrag? veel mensen zijn iets voorgehouden, met maar 1 doel. bedriegen en producten te proberen verkopen anders dan de bedragen waarvoor je denkt te gaan shoppen.

voor die kennis van me was dit een eerste ervaring en/of voor andere zal het ook een eerste keer zijn geweest en zelfkritisch kijken naar zulke advertentie's kan geen kwaad, maar als mensen je bewust willen bedriegen met advertentie's die leugens bevatten dan gun ik die mensen het slechtste van wat maar mogelijk is.

heel veel bedrijven werken netjes en houden hun word, maar dit bedrijf doet er werkelijk alles aan om uit het zicht te blijven. telefoon nemen ze niet op, bij de belastingdienst en de kamer van koophandel kom je ze niet tegen en word er een mailtje gestuurd dan staat er niet eens een naam onder. geen wonder dat ze regelmatig van locatie veranderen, als je zoveel mensen bedriegt dan zullen er ongetwijfeld sommige terugkomen.
trouwens waarom zou je telkens onder een andere naam verder gaan? op internet laat je altijd sporen achter net als deze boeven en zouden die soms denken dat er niemand achter hun praktijken komt?

zo nog 1 maal, dit is geen aanval op personen hier, dit is een waarschuwing voor een bedrijf die dingen uitvreet die andere ondernemers geld kosten en niets vermoedende potentiele klanten bedonderen.