Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wendy-claire
wendy-claire - 24-07-2013 01:53:04
Elektronica & TV

Ziggo: digitale televisiezenders

Helaas op mijn bericht van 6 juli jl. te vroeg gejuicht geweest.

het probleem deed zich zes dagen nadien wederom voort op.

tot dan zit humax ihdr-5200c er nog tussen.

bij het openen van een balkondeur trad de digitale verstoring op of het signaal viel direct weg op de groep zenders met frequentie 428.0xx mhz: het betreft de digitale televisiezenders: een hd (kanaal 25); espn (kanaal 412); bbc 1, 2 & 4 (kanalen 601, 602 & 604); en ard (kanaal 610).. leek wel een scene uit mr bean, voor een winkelruit met (analoge) televisies gaan staan en die televisies gaan dan sneeuwen, het beeld viel weg.

ondertussen de humax ihdr-5200c er tussenuit gehaald, televisie is nu rechtstreeks direct verbonden met de driewegverdeler. er is weer normaal ongestoord beeld & audio van digitale televisiezenders: een hd (kanaal 25); bbc 1, 2 & 4 (kanalen 601, 602 & 604); en ard (kanaal 610). geen foutmeldingen* meer.

telefonisch (1200) contact gehad met de helpdeskmedewerker: humax wordt voor technisch onderzoek opgestuurd - nadat ik een sticker heb ontvangen van ziggo! - hetzij reparatie dan wel voor een nieuwe humax!

* alleen de regionale zenders (kanalen 30 t/m. 38 en niet de lokale zenders) geven sinds een week geen signaal meer, na verwijdering van de humax is er wel weer signaal met verstoring digitaal beeld & audio, signaalniveau 30. geen storingsmelding bij ziggo bekend.