Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

nirak888
nirak888 - 25-07-2013 12:52:36
Huishouden & Energie

Hoe krijg ik verkleurigen van zonnebrandcrème/olie en bodylotion uit mijn kleding?

Hallo miekmol, probeer dit eens.


zonnebrandcreme vlekken verwijderen uit kleding

op een zomerse dag lekker de buitenlucht in? dan kan je bijna niet zonder zonnebrandcreme. eerst goed insmeren en daarna op pad. soms is het nodig om je royaal in te smeren en dan is de kans ook groot dat er zonnebrandcreme vlekken ontstaan op je kleding. gelukkig kan je deze vlekken er goed uit krijgen. in dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik zonnebrandcreme vlekken verwijderen uit kleding?
zonnebrandcreme vlekken verwijderen met wasbenzine

de eerste tip is om de zonnebrandcreme vlekken te behandelen met wasbenzine. doe de wasbenzine op een stukje keukenrol of wc-papier en dep daarmee de vlek. als het goed is krijg je hiermee al het merendeel van de vlek eruit. spoel het vervolgens uit en was het kledingstuk op de gebruikelijke manier in de wasmachine. meestal is de vlek er dan helemaal uit.

er zijn ook nog andere methoden die je kan proberen als bovenstaande niet werkt:
zonnebrandcreme vlekken verwijderen met groene zeep

groene zeepgroene zeep is ook effectief tegen zonnebrandcreme. meng hiervoor de groene zeep met heet water en laat het kledingstuk hier een tijdje in weken. door vervolgens de vlek met een borsteltje of iets dergelijks te schrobben, krijg je ook het merendeel van de zonnebrandcreme eruit. je krijgt hiermee als het goed is een groot deel van de zonnebrandcreme eruit, maar dit is meestal nog niet voldoende. was daarom het kledingstuk nog een keer in de wasmachine en als het goed is zijn de vlekken er dan volledig uit.

succes