Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johnvanveen - 25-07-2013 19:16:04
Auto & Vervoer

Ruitschade herstel door autotip

Voordat een akte van cessie bindend is moet eerst de vraag gesteld worden
of de akte niet stand gekomen is door dwaling of misleiding?
ik voel mij misleid en bedrogen.
mijn verzekeraar zou betalen. zij hadden overeenkomsten met de meeste verzekeraars. mijn groene kaart gaf de maatschappij aan bij wie ik verzekerd was het was ok. echter nu blijkt dat ik in het ootje genomen ben en vele van jullie met mij.

misleiding:
1) bedriegerij 2) begoocheling 3) bedrog 4) bedotterij 5) circumventie 6) fopperij 7) formaliteit 8) fake 9) leugen 10) list 11) mystificatie 12) misleidende vraag 13) oplichterij 14) verblinding 15) vervalsing 16) wassen neus 17) zwend 18) zwendel "

dwaling:
bij dwaling is er sprake van een onjuiste voorstelling van zaken, in het burgerlijk recht meestal bij koopovereenkomsten. en deze onjuiste voorstelling moet zo essentieel zijn, dat zonder deze onjuiste voorstelling de overeenkomst niet was gesloten. de wettelijke regeling van dwaling voor het nederlands burgerlijk recht staat in artikel 228 van boek 6 van het burgerlijk wetboek (art. 6:228 bw). met de wederpartij wordt in dit artikel degene bedoeld, die een onjuiste voorstelling van zaken geeft en de vernietigbare rechtshandeling verricht