Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-07-2013 16:23:29
Geldzaken & Recht

Strafporto postnl

Dat het bij postnl niet goed gaat met de bezorging is bekend.dat de huidige postbodes onopgeleid langs de huizen worden gestuurd en zonder acht te slaan op straatnaam of huisnummer de poststukken op verkeerde adressen in de bus droppen is foute boel.maar als je als ontvanger van een niet voor jou bestemd poststuk dat zo maar in de vuilcontainer gooit benadeel je de persoon voor wie dat poststuk bestemd is,ik begrijp dat je je woede op postnl wilt luchten,maar die merkt niets van dat weggegooide poststuk.je benadeelt op die manier dus een medeburgeer.niet doen dus.
die strafport kaarten is een andere kwestie.in die goeie ouwe tijd van de ptt kreeg je de voor jou bestemde post,die te laag gefrankeerd was, aangeboden door de postbode.op de brief zaten strafportzegels.die strafport moest je aan de postbode betalen.later stapte tante pos over op een nieuw systeem.jouw brief werd gewoon doorgestuurd naar de geasresseerde en jij kreeg een kaartje met vermelding dat je brief naar mijnheer/mevrouw x was doorgezonden,maar dat er te weinig porto op zat.via de kaart kon je de onjuiste frankering verrekenen door postzegels op de kaart te plakken.had je 10 cent te weinig geplakt op je brief dan was de strafport 20 cent.altijd het dubbele.het was immers strafport.dat men tegenwoordig zonder tekst en uitleg kaarten verstuurt met het verzoek te betalen is natuurlijk onjuist.het gaat niet lekker met en bij postnl,maar dat ze nog mensen (geschoolden?) beschikbaar hebben voor strafportzaken lijkt me eerder geldverslindend dan winstgevend.laatst ontving ik een poststuk en een strookje.geplakt over de postzegels luidde porto gecontroleerd.
zolang postnl nog niet in andere (buitenlandse) handen is overgegaan,zullen we met dit slecht functionerende vroegere staatsbedrijf moeten leven.neelie smit-kroes had nooit tot privatisering moeten overgaan.vroeger hadden we,wat de amerikanen noemen,een dead letter office.een afdeling die uitzocht waar gestrande post alsnog op het juiste adres bezorgd kon worden.neen er is niet veel meer over van de voormalige ptt.er zijn geen postkantoren meer,straatbrievenbussen worden in aantal gereduceerd,echte postbodes zijn verleden tijd,postzegels,die onbeperkt geldig waren verliezen op 1 november a.s. hun waarde zonder dat er ooit een dienstverlening tegenover stond,pakketpost is uit handen gegeven,kortom heel negatief en voor ons als publiek moeillijk te begrijpen.ja,het enige smoesje is altijd en overal bezuinigen.