Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
malavdi_1 - 29-07-2013 14:48:16
Auto & Vervoer

Is caustic soda slecht voor de afvoerpijp?

[quote=gerard55 schreef op donderdag 25 mrt 2010, 20:40]veel goede ideeen gelezen. twee jaar geleden een heftige verstopping gehad in mijn keukenafvoer. heeft in een stuk van drie meter 5 haakse bochten. is met een veer niet doorheen te komen en ook niet met de hd-spuit. kreeg van een vriend professioneel spul, dat net als cs de leidingen behoorlijk heet maakt. het ging niet open. net voor ik van plan was mijn leiding onder de vloer open te zagen, kreeg ik een ander idee en dat was druk op de afvoer zetten. dit deed ik als volgt. ik maakte de syfon los en heb een tuinslang in de afvoer gedrukt. dit ging ongeveer 1 mtr. toen een strak oude fietsbinnenband om de tuinslang en de afvoer gewikkeld om de zaak af te sluiten. de slang op de buitenkraan aangesloten en de mijn vrouw de kraan open laten draaien, zodat de druk van de waterleiding erop kwam. het rommelde diep in de afvoer en binnen 10 seconde bloeb was de klont die erin zat, doorgedrukt. nog een paar minuten de boel laten doorstromen en tot op heden geen last meer gehad. mocht het weer gebeuren doe ik weer zo, want ik heb toch wel moeite met die chemische troep door m'n afvoer die niet bepaald gezond kan zijn voor het milieu.

gerard, ik vind jouw idee een heel mooi idee, alleen ik snap niet helemaal goed hoe dat bedoelt met de tuinslang en de fietsband.
kun je dit verduidelijken door middel van een tekening.