Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 02-08-2013 11:33:33
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

Hoi ventilator,

laten we de verschillen even op een rij zetten:
gratis av programma's brengen altijd reclame met zich mee.
avg zet (automatisch) onder elk mailtje dat je verstuurt "dit bericht is gecontroleerd door avg". avira geeft een reclame scherm tijdens het updaten (dagelijks), avast verleid je tot het aanschaffen van de betaalde versie vanuit de systeembalk.

betaalde programma's hebben geen reclame.

als het aankomt op goed het werk doen, namelijk virussen vinden en geen loos alarm slaan, dan zijn veel programma's op kleine verschillen na redelijk goed tot goed. dit geldt voor gratis en betaald, maar er zijn andere verschillen. de betaalde versies zijn meestal uitgebreider. zo kan een betaalde versie ook een firewall installeren, maar die zit er van windows al standaard in. betaalde versies kunnen vaak ook meer, zoals rootkits scannen (dit zijn verborgen virussen), online games controleren.

in windows zit standaard ook defender. dat is een adware scanner van oorsprong, maar het zou mij niet verbazen als hij ook bepaalde virussen zou ontdekken.

wat weinig verschil uitmaakt tussen gratis en betaalde versies is de belasting van jouw computer. het maakt wel uit welk merk virusscanner je gebruikt hoe de belasting van het systeem is. zo staan avast en avira bekend als niet zwaar belastend. alle virusscanners maken een computer trager, de een meer dan de ander en dat is ook een overweging!

je kan http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/mayjun-2013/">hier onafhankelijke test bekijken in het duits.

succes met de keuze. heb je een snelle processor, dan is performance niet de hoofdzaak, maar wel de mate van trefzekerheid.

succes,
erky