Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jankoll - 02-08-2013 12:58:00
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

[quote=gsm schreef op woensdag 31 jul 2013, 21:05]microsoft geeft als enige in de test van av-comparatives 0 valse alarmen. eigenlijk is dat ook wel heel prettig, want avg en ook avast hebben in het verleden soms windows onbruikbaar gemaakt, na een slordige update.
hum, ik gebruik avast free inmiddels 15 jaar (begonnen met internet in 1998). echter in al die jaren nog nooit meegemaakt dat de zaak vastliep door avast. gsm je zit er vanuit de praktijk bekeken dus naast. wel weet ik dat avg één of twee keer zeer kort problemen heeft gehad op dat gebied en iedereen die toevallig in de paar uur, dat die foute software werd aangeboden en deze update installeerde, problemen kreeg. echter waren dat niet zo heel veel gebruikers want avg had het snel door en repareerde de zaak.

overigens is aan avast via de instellingen erg veel te regelen, ook pop-ups en de verschijningstijd; je kunt ze zelfs helemaal uit zetten, wat ik nooit doe want het is een controle dat de zaak nog bij de tijd is.

op een andere computer, die ik niet veel gebruik, staat microsoft security essentials (mse) om eens te zien hoe dat werkt. wat mij daaraan opvalt is dat het bij dit systeem heel erg lang duurt voordat mse door krijgt dat het niet bij de tijd is; vaak moet ik dat bijwerken handmatig in gang zetten. het pictogram in de systeemlade (bij de klok dus) blijft dan groen ondanks het feit dat je niet optimaal bent beschermd. soms wordt hetpictogram pas na ca. 30 - 40 minuten rood....

jan