Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
theflyingdoctor - 02-08-2013 15:33:21
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

Wat mij verbaasd is dat alleen de vraag gesteld word over een virusscanner.
wat weten we over een firewall en een antispywareprogramma en wat over anti pishing software?

iedereen weet dat de meeste trojans via spyware binnenkomen en iets heel anders zijn dan een virus en zonder een firewall en een goed spyware programma komt alles binnen zonder dat je er erg in hebt.

zonder een goede firewall ben je voor iedereen een open boek die weet hoe het werkt.
als je de pc bladen goed leest is het al jaren bekend dat norton onder aan de kwaliteitslijst van alle security programma's staat, en ook nog onder de duurste programma's valt.

ik heb het anders gedaan, ik ben een vrijwilliger die voor ruim 60 mensen een pc gemaakt heb en samengesteld en al die pc's hebben een betaalde g data er op zitten.
ik neem een versie van €. 37,50 per jaar en kan ik daar 3 pc's totaal van beveiligen dus voor €.12,50 per jaar laat ik 3 mensen een licensie kopen en hebben ze voor een heel jaar de complete security versie waar alle beveiligingen inzitten.
thuis heb ik 2 pc's en een laptop en een smartphone van mijn vrouw, en voor die €.37,50 per jaar zijn alle 4 aparaten totaal beveiligd tegen alles wat mij aan zou willen vallen.
die 60 mensen en mijn gezin zijn al vele jaren dik tevreden met deze beveiligingen.