Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dirck
dirck - 03-08-2013 13:06:59
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

[quote=chrisantonis schreef op vrijdag 2 aug 2013, 23:20]ik heb nog nooit een addblocker of wat voor tooltjes en vreemde programmas gebruikt, simpel omdat die conflicten veroorzaken met het vaste antivirusprogramma.
het politievirus wilde mijn computer ook besmetten maar norton heeft het mooi tegengehouden, dus ik heb niets anders nodig. als ik norton niet vertrouwde ging ik ook vanalles downloaden wat niet nodig is, als je dat wel hebt is het logisch dat de computer niet goed "draait" want je belast hem alleen maar extra.
een addblocker zorgt er juist voor dat je computer niet meer belast wordt, door het simpelweg blokkeren van advertenties en zogenaamde flash-reclame. door dat blokkeren wordt je cpu niet meer zo zwaar belast en laden de websites veel sneller. bij sommige websites heb ik abp zo ingesteld dat hij dan even uitgeschakeld wordt, dit omdat die websites draaiende gehouden worden door advertentie inkomsten.

zelf heb ik op al mijn computers avast lopen (al jaaaren) dit naar alle tevredenheid.
en losse firewalls installeren, ach, dat is nog iets uit de tijd dat men nog windows 98 of de eerste editie van windows xp gebruikte. sinds xp sp2 heb je in principe geen andere firewall meer nodig.
verder heb ik nog spywareblaster op al mijn computers geïnstalleerd staan, dit is een programma die "verboden" websites in de geblokkeerde cookies lijst van je webbrowser plaatst. spywareblaster loopt daarom ook niet op de achtergrond van je computer en belast daarom ook niet je computer.

voor de mensen die zeggen dat je ook nog een spywareprogramma moet installeren, elke virusscanner heeft tegenwoordig al een spyware, malware, anti-root, spam, phishing filter en scanner ingebouwd. zo ook de gratis virusscanners.
het is natuurlijk wel handig om bijvoorbeeld malwarebytes en hitmanpro op je computer te hebben staan (mocht je toch eens besmet raken)

groet, dirck