Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 03-08-2013 14:54:48
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

[quote=dirck schreef op zaterdag 3 aug 2013, 13:06]
en losse firewalls installeren, ach, dat is nog iets uit de tijd dat men nog windows 98 of de eerste editie van windows xp gebruikte. sinds xp sp2 heb je in principe geen andere firewall meer nodig.

ik denk dat je het advies om een losse goede firewall te gebruiken niet helemaal begrijpt dirck.
het gaat er om dat je de controle/overzicht behoudt wat er allemaal uit wil gaan.
als bijvoorbeeld, jouw emailprogramma om de haverklap de deur uit wil gaan zonder opdracht, weet je dat er iets niet normaal is want de meesten hebben niet eens in de gaten als hun mailprogramma naar internet gaat, en zo zijn er legio voorbeelden.

in mijn geval, mijn firewall vroeg ineens toestemming om het programma wincmd.exe naar internet te laten gaan.
ik kende het hele programma niet, had nog nooit een popup gekregen van de firewall over programma, en wist ook niet waar het bij hoorde en heb het laten stoppen.
ben op onderzoek uit gegaan en het bleek om deze engerd te gaan:
klik hier-> http://www.zimbio.com/spyware/articles/li8bmgawjo3/wincmd+exe+trojan+downloader">wincmd.exe

de virusscanner die ik toen gebruikte, avira, had deze trojan-dowloader niet gedetecteerd en daar baalde ik dus stevig van.
mbam opgestart, die heeft het geïdentificeerd en verwijderd, en ik heb een andere av-scanner genomen, maar het is nooit te zeggen dat de scanner die ik nu gebruik het "heerschap" wel herkend zou hebben.
daarom is het advies om geen goede firewall te nemen die al het uitgaande verkeer in de gaten houdt niet alleen dom maar ook nog gevaarlijk dirck.