Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dirck
dirck - 03-08-2013 15:32:34
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

[quote=gompy2 schreef op zaterdag 3 aug 2013, 14:54]ik denk dat je het advies om een losse goede firewall te gebruiken niet helemaal begrijpt dirck.
het gaat er om dat je de controle/overzicht behoudt wat er allemaal uit wil gaan.
daarom is het advies om geen goede firewall te nemen die al het uitgaande verkeer in de gaten houdt niet alleen dom maar ook nog gevaarlijk dirck.
ik gaf geen advies over het wel of niet installeren van een eventuele losse firewall (mocht je dit soms denken), ik zei alleen dat je in principe geen losse firewall meer nodig hebt.
de windows firewall voldoet tegenwoordig goed genoeg voor de meeste consumenten. waarschijnlijk had die ook die wincmd.exe wel geblokkeerd.
daarnaast zit er in elk modem/router ook een goede firewall.
daarnaast weet ik ook dat de meeste mensen (computerleken) niet zitten te springen om steeds weer te moeten kijken waar die pop-up van die firewall nu weer over gaat en op te moeten zoeken welk programma nou weer het internet op wil. dit kun je allemaal instellen, ik weet het, maar de meeste mensen hebben hier gewoon geen verstand van en zijn met de standaard windows firewall toch wel goed beschermd. (is mijn mening)

groet, dirck