Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 03-08-2013 16:15:07
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

@dirck,
lees je eerst eens in

de huidige windowsfirewall houdt ook, net zoals de voorgaande firewalls hoofdzakelijk het inkomend verkeer in de gaten, niet het uitgaande
dat kan die wel, maar het vergt nogal wat zoekwerk en de meesten weten het niet eens, en laten het ook zo, maar daarom geeft ie nog geen voldoende bescherming voor uitgaand verkeer, en al helemaal niet voor wincmd.exe, je weet dus niet waarover je het hebt mijn beste.

ik zal het iemand anders laten zeggen, misschien dat het beter doordringt.
dan nemen we menno schoone, bij de meesten van ons wel bekend denk ik, misschien dat het hem wel lukt.
menno schrijft:

windows firewall
standaard is de windows firewall (bereikbaar via het configuratiescherm) geïnstalleerd, deze houdt het inkomende verkeer van de netwerkverbinding in de gaten. de instellingen van de firewall kunnen zo nodig naar wens worden afgesteld: via de link instellingen wijzigen, tabblad uitzonderingen kan bijvoorbeeld per programma worden vastgelegd of deze toestemming krijgt de firewall te passeren. de meer geavanceerde instellingen van de windows firewall zitten overigens wat verder weg gestopt: ze zijn te bereiken via onderdeel systeembeheer van het configuratiescherm, windows firewall met geavanceerde beveiliging. omdat de windows firewall standaard het meeste uitgaande verkeer gewoon doorlaat en daarnaast ook nogal lastig is af te stellen, is het de overweging waard een alternatieve firewall te installeren. de windows firewall zou daarna handmatig kunnen worden uitgeschakeld (door bij de eigenschappen van de service windows firewall het opstarttype te wijzigen in uitgeschakeld), het advies is echter deze aan te laten staan.

bron, hier-> http://www.schoonepc.nl/vista/beveiligingscentrum_windows_update.html">menno schoone-1

maar menno schoone schrijft nog veel meer interessant dirck, zal het je laten lezen.
menno schrijft:

beveilig de pc met een gratis firewall
firewall-software wordt gebruikt om het (internet)verkeer tussen de computer en het netwerk/internet in de gaten te houden en waar nodig onbekend verkeer te blokkeren. daarnaast zorgt de firewall ervoor dat de computer onzichtbaar is in het netwerk of op internet, zodat wordt voorkomen dat onbevoegden toegang tot persoonlijke gegevens krijgen. elk programma dat het internet op wil, krijgt te maken met de firewall en moet daarvoor eerst specifiek toestemming verkrijgen. de firewall maakt de internetverbinding een stuk veiliger. een goede firewall is zelfs belangrijker dan een virusscanner, mits gebruik wordt gemaakt van systeemback-ups.

maar wat is nu een goede firewall? van een goede firewall mag u verwachten dat deze naast het inkomende verkeer óók het uitgaande verkeer controleert. zo kan worden bepaald welke programma's online mogen en welke liever de internettoegang worden ontzegd. een met een trojan of virus besmette pc zal proberen informatie (zoals gevonden wachtwoorden) het internet op te sturen, hij moet dus voorbij de firewall zien te komen. een betrouwbare firewall blokkeert alle toegang totdat de programma’s specifiek toestemming tot het internet hebben gekregen.
de meerwaarde van een softwarematige firewall

hoewel windows standaard al van een firewall is voorzien, is het toch verstandig de beveiliging met een meer geavanceerde firewall uit te breiden. de firewall van windows heeft namelijk slechts beperkte mogelijkheden, zo wordt standaard alleen het inkomende verkeer gecontroleerd. de firewall van windows vista/7 zou weliswaar ook het uitgaande verkeer kunnen blokkeren, maar verleent volgens de standaard instellingen nagenoeg alle programma's blindelings toegang tot het internet. ook niet echt veilig dus! binnen windows vista is het overigens wel mogelijk programma's handmatig de toegang tot internet te ontzeggen (via het onderdeel systeembeheer van het configuratiescherm, optie windows firewall met geavanceerde beveiliging), maar echt praktisch is deze methode niet... het zou beter zijn als het uitgaande verkeer standaard wordt tegengehouden tenzij er door de gebruiker expliciet toestemming voor is gegeven.

let op: firewalls kunnen met elkaar in conflict raken en zodoende vervelende problemen veroorzaken. zorg er dus voor dat er nooit meer dan één firewall is geïnstalleerd (de firewall van windows niet meegerekend)!

bron, hier-> http://www.schoonepc.nl/optim/firewallsoftware.html">menno schoone-2


mijn advies aan jou is, stop met adviezen geven als je over een onderwerp geen verstand van hebt of niet weet waarover je schrijft dirck, het behoedt veel mensen voor gevaarlijke situatie's!

groet retour, gompy2