Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 03-08-2013 17:49:03
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

[quote=tanteriet schreef op zaterdag 3 aug 2013, 17:26]probleem met firewall voor uitgaand verkeer is dat alleen deskundigen, en nog met moeite, kunnen beoordelen of een programma wel of niet toegang mag krijgen tot internet. opa, oma, ome frans en tante sjaan kunnen dat echt niet. dus die geven ook overal blindelings toestemming voor.... dan is de windows firewall net zo goed.
tjaa tanteriet, tegen dit soort argumenten is niets tegen bestand, als zelfs gezond verstand niet meer werkt, houdt alles op, toch?
men zegt wel eens, in het land der blinden is éénoog koning, maar er zijn er ook die graag blind willen blijven, maar ik zal toch een tip geven voor degene die iets meer doordenken.
het hoeven geen deskundigen te zijn die dit kunnen, de meeste software staat default goed ingesteld, wil je iets meer speciaals, zul je je meer moeten verdiepen in de materie.

een aantal firewalls maakt een scan van wat je hebt geïnstalleerd op je computer.
het geeft dan aan om de onderdelen van bekende en reguliere programma's ongemoeid door te laten gaan, en dat gebeurd ook.
veranderd er echter een klein onderdeeltje of component van een programma-onderdeel in zeg de grootte of de versie, wordt er alarm gegeven.
en zo kan er over van alles wel of geen alarm gegeven worden.
komt er iets vreemds, of start er iets vreemds op wat nog nooit eerder opgestart is, gaat ook het alarm, en dan moet je even kijken of het bekend is, zo ja door laten gaan, zo niet blokkeren en kijken wat het is, net zoals ik aangaf over dat wincmd.exe, het scheelt je veel ellende.