Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dirck
dirck - 03-08-2013 22:25:04
Computers & Telefonie

Zijn gratis antivirusscanners betrouwbaar?

[quote=gompy2 schreef op zaterdag 3 aug 2013, 16:15]mijn advies aan jou is, stop met adviezen geven als je over een onderwerp geen verstand van hebt of niet weet waarover je schrijft dirck, het behoedt veel mensen voor gevaarlijke situatie's!
groet retour, gompy2
ach jonge... als je soms denkt dat ik geen verstand heb van firewalls, het zij zo, ik weet wel beter. vermoedelijk heb ik veel meer verstand van dit soort zaken dan jij.
waar het om gaat is dit: de meeste mensen die hier computervragen stellen op dit kassa forum zijn computerleken en uit ervaring weet ik dat deze mensen deze firewalls niet goed kunnen instellen of er helemaal geen tijd in willen steken om deze firewalls beter te leren kennen.
in het verleden heb ik genoeg firewalls getest en gebruikt om te kunnen weten dat deze beter zijn dan de standaard windows firewall, maar ik weet ook dat de meeste gewone huis, tuin en keukengebruikers genoeg hebben aan de windows firewall.

en nogmaals, ik heb helemaal geen advies gegeven over het wel of niet gebruiken van een losse firewall, heb alleen maar gezegd "in principe"

als ik wel een advies had gegeven, dan had ik wel gezegd dat iedereen een losse firewall moet gaan installeren, maar ik weet ook dat de meesten hier gewoon geen zin in hebben. die hebben genoeg aan de windows firewall.
en de ervaren computergebruiker heeft natuurlijk geen advies nodig, die gebruikt meestal al een goede losse firewall.

en nog iets: bij de meeste mensen breekt het angstzweet al uit als er een berichtje verschijnt voor de java of adobe update, dan weten ze al niet eens wat ze moeten doen, kun je nagaan wat er gebeurt als er telkens een berichtje verschijnt van de firewall. ja, ik weet dat je dit allemaal in kunt stellen, maar de meesten weten niet eens dat er een optie of instellingen knop (bij eender welk programma dan ook) zit.

dus ga mij in het vervolg aub niet meer zo neerzetten als zou ik nergens geen verstand van hebben. als je de pik op mij in hebt, dan stuur je me maar een pm.

toch een groet, dirck